nejen divadelní :-)

Taneční týden :-)

25. 8. 2008 11:41
Vesmír 17.-23.8. 2008 alias Taneční týden 

Když se řekne Taneční týden na Vesmíru, trochu na mne padá nostalgie... Hned se vám to pokusím objasnit. :-)

Taneční týden v sobě skrývá spoustu parády. Začalo to všechno v neděli 17.8. večeří. Už jen to, že to začalo u jídla mi bylo sympatické. :-) Přiznám se, na Vesmír jsem jela o pár dní dřív, takže to pro mě nebyl úplný začátek. Ale po večeři začal společný program. Hráli jsme seznamovací hry a užili si „kradenou“ polku. Tam jsem zjistila, že to bude fakt rachot. S námi tam byli tři skauti z Francie a naše polka pro ně byla nadlidským úkolem. A tak začalo navazování nových kontaktů.

Pondělní ráno bylo tradiční. Budíček v 7:30, v 7:40 ranní chvály nebo rozcvička, v 8:00 snídaně a pak slovíčko na den. (Mimochodem takhle vypadala všechna rána, tudíž se u dalších dnů nebudu zdržovat popisem ranního šrumu ;-) ) Však teď zbystřete, protože přišel na program nový styl tance. Broomdance, whiskdance a scrubdance. Věřím, že jste pochopili, že šlo o úklid a secvičování choreografií například s koštětem, hadrem, utěrkou...Hodně jsme se nasmáli. :-) Tento styl tance se pro velký úspěch praktikoval denně. Další program tvořily taneční workshopy (aerobick, základní kurzy tance, moderna, orientální i židovské tance, breakdance, mexické tance, ale i šerm, masírování, líčení, kadeřnictví a spoustu dalších – bylo toho opravdu požehnaně). Každý den byla mše svatá a společenský večer plný zábavy.

Úterý bylo obohacené o step, rock ‚n‘ roll a swing. Kluci z Francie nám povídali o jejich skautingu a obecně o životě. Během všeho dění se začal připravovat závěrečný galavečer. Všichni se rozdělili do skupinek, ve kterých měli vymyslet vystoupení na tu slávu. Do toho nadšeného připravování se stále něco dělo. Venku se učilo zacházet s mečem, vevnitř dělat cosi z akrobacie, až krev tuhla v žilách... Atmosféra nadšenosti a radosti houstla.

Čtvrtek byl maličko odlišný. Večer nebyl společenský ve smyslu tance a hudby, ale ve smyslu vztahu, svatby, života a rodiny. Pája s Káťou měli krásně připravenou besedu. Myslím, že nejen mně to hodně dalo. Příjemná diskuze o nesmírně zajímavých věcech.

Pátek, pátek, páteeeeek! Je to tady! Poslední den Tanečního týden. Vrcholí přípravy večera. Abychom se maličko zklidnili před vypětím sil na galavečeru, zahrála nám v kostele sv. Matouše kapela Oboroh. Moc milá chvilka. Sama jsem si říkala, že slyším hudbu a konečně u ní i sedím! :-) A po večeři přišla velká vlna skvělých vystoupení, scének, hlášek, tanců, povídání, her...Teda smekám před skupinkou číšlo 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 i před skupinkou tanečního teamu, protože to bylo fakt parádní, co jsme mohli vidět!

Byl to úžasný konec týdne, kdy jsme mohli proletět tanečním světem. :-)

 


 

 

 Díky: Vesmíru (Tomáš, Janča, Martička a Pavel); tanečnímu teamu (Johanka, Maruška, Terezka, Tom a Pája); všem, kteří se zapojili a dávali lidem okolo radost a pohodu a hlavně Pánu a jeho milosrdenství, že nás ochránil před úrazy, propadem a dal nám pohodu, klid a odvahu všechno, i přes potíže, zvládnout. :-)

 

Zobrazeno 1766×

Komentáře

Marunka

Terezko, děkuju moc za článek..no paráda číst!=) Tom má pravdu, bylo to skvělý, fajn..i když popravdě sme rádi že teď sedíme a nožky máme nahoře;)
Jestli příští rok bude další ročník, to ví jen Pán..člověk neví, co bude zítra natož další rok=)
K těm poděkování, taky moc děkujem všem lektorům, kteří byli úžasní..vesmírnému týmu, za to že nám tuto novotu dovolit, ba že nás velice podporoval..Všem a hlavně tam nahoru veliké díky!!!

Elenwen

Hezký Terko, :-) já už jsem viděla i videa a bylo to fakt krásný... pořád mě to mrzí, ale nedá se nic dělat, státnice nepočkaj.

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio